ZETAWA . . . in tijden van Corona

Plooibare gevelbank die buiten kan blijven hangen

Tijdens de eerste lockdown zocht ook ik een manier om mezelf bezig te houden en ontwikkelde deze plooibare en zwevende gevelbank. Zo kon ik bezoek op een veilige manier ontvangen en daarnaast is het super leuk om je buren te leren kennen.

Straatbanken en gevelbanken bevorderen het sociaal cultureel klimaat in een straat. Het is een eeuwenoud concept die mensen bij elkaar brengt.
Beleef alles op een veilige “regenboog-afstand” van jouw buren en straal 150 cm liefde uit in tijden van Corona door de veiligheidsregenboog.

“Kom uit uw kot” Zet u op deze zwevende muurbank en geniet van wat er in jouw straat leeft. Spreek af met vrienden voor een stoepbezoek. Zet krukjes krukjes op de regenboog voor een camping-in-eigen-straat-gevoel.

Plooi de bank tegen de gevel als je weer naar binnen gaat.
De bank is weersbestendig en kan buiten blijven hangen.


Zo eenvoudig werkt de plooibare gevelbank

Een regenboog om op een veilige afstand met je buren te praten en een stoep-bezoek te ontvangen van je vrienden en familie.
In tijden van Covid-19 is een gevelbank een ideale oplossing tegen isolement en eenzaamheid. Een tip om een veilige afstand te bewaken voor voorbijgangers en bezoekers, is een regenboog rond de bank te tekenen. Dit communiceert op een positieve manier de veilige afstand en nodigt uit voor een kleurrijk gesprek.
--> U ontvangt bij elke bestelling een gratis pakketje stoepkrijt om een regenboog van straal 150 cm rondom de bank te tekenen. Dit doet u gemakkelijk met een stuk touw.

Handgemaakt in België
Ontwerp en realisatie door eigen hand.
Steun jouw lokale onderneming en koop lokaal.

Gevelbanken zijn al jaren lang hip in Nederland. Een trend die over komt waaien naar België. Het draagt bij tot gesprekken met je buren en je leert meer over wat er reilt en zeilt in jouw omgeving. Gevelbanken hebben een positief effect op het leefklimaat van een straat of wijk.
Sinds enkele jaren moedigen ook verschillende steden en gemeenten in Belgie aan om gevelbanken te plaatsen.

In mijn zoektocht naar een zwevende muurbank die buiten kan blijven hangen en plooibaar is, stootte ik meestal op minder esthetische, minder praktische, omslachtige of dure oplossingen. De ZETAWA bank ontwikkelde ik met de criteria dat zij minimalistisch, sterk, weersbestendig, plooibaar en praktisch moest worden. Dit alles aan een toegankelijke prijs voor de hoogstaande kwaliteit.

Je kan de ZETAWA gevelbank samenstellen volgens afmeting, houtsoort en draagkracht. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een ‘Standaard’ en een ‘Budget’ versie en een ‘Heavy’ en een ‘Light’ versie. 

BELANGRIJKE INFORMATIE
Regelgeving ingebruikname gevelbank tijdens Covid-19-maatregelen
Men mag op de gevelbank plaatsnemen tijdens de huidige Covid-19 epidemie indien er genoeg ruimte over is op het voetpad zodat  voorbijgangers op een veilige afstand kunnen passeren. In een woonstraat, dit is een straat waar geen onderscheid is tussen rijbaan en voetpad, is de gevelbank en de ingebruikname sowieso toegestaan mits de regelgeving rond de Covid-19 maatregelen in acht genomen worden.
Dit betekent dat men niet in grote groep rond de gevelbank mag plaatsnemen en dat voorbijgangers de afstand van minstens 150 cm moeten respecteren. Aangezien de gevelbank een ingebruikname betreft van de openbare weg moet men hier ook de regelgeving als openbare weggebruiker respecteren. 

— – > Neem contact op voor vragen op het nummer 0498.743.111
of mail naar info@living-lightly.be